Artistul Poporului, naistul Vasile Iovu a devenit astazi Cetatean de Onoare al municipiului Chisinau. Acest titlu i-a fost conferit maestrului naiului printr-o decizie a  Consiliului Municipal Chisinau, la intiativa primarului general, Dorin Chirtoaca, pentru contributie la dezvoltarea culturii noastre nationale si în special a muzicii populare.

Vasile Iovu s-a nascut la 24 iulie 1950 la Bardar, Ialoveni. A devenit primul naist profesionist din stânga Nistrului si primul profesor în clasa de nai a Academiei de Muzica, autorul primei "Metode de nai" destinate învatamântului muzical mediu si universitar. Din 1992 este fondator si conducator al Ansamblului instrumental „Vasile Iovu".

Astazi aria preocuparilor repertoriale, stilistice si de gen a interpretului este foarte extinsa: muzica populara, simfonica, de camera, usoara. Meritele legendei naiului basarabean, Vasile Iovu, sunt apreciate cu titlul de Artist al Poporului, Profesor Universitar, Premiul National si cea mai înalta distinctie de stat " Ordinul Republicii".

источник: http://chisinau.md

12 марта 2012 г.
posters.md
Отзывы
    Оставить отзыв
    Уведомить о понижении цены
    Обратный звонок

    Пожалуйста, укажите ваш номер телефона, мы вам перезвоним.